Informatie


Wij zijn een accordeonclub met een 15-tal gezellige leden die op zaterdag van 10u00 tot 11u30 in het Lommelse Kerkhoven repeteren.


Ons repertoire gaat van licht klassieke filmmuziek, over hedendaagse popnummers naar gezapige meezingers. Dit allen onder leiding van dirigente  Jolien Weckx .  Op ons kerstconcert 2023 hebben we Julien Hens als onze ere-dirigent gevierd.


Natuurlijk worden onze accordeonisten ondersteund door een drum, een keyboard en een basgitaar. En ook onze sopraan uit Beverlo mag uiteraard niet ontbreken in dat lijstje.


We zijn aangesloten bij VLAMO en trots lid van de Lommelse cultuurraad.


Historie


Vijf muzikanten, uit het voormalig accordeonorkest La Scoperta , staken eind 2007 de koppen en handen bij mekaar om een nieuw orkest op te richten. Hun eerste repetities vonden plaats in zaal De Heidegalm in Lommel-Kerkhoven.   

 

Op 16 oktober 2007 werd accordeon-orkest Frizzante vzw officieel in het staatsblad aangekondigd. Onder activiteit werd geschreven: ‘In groep en onder begeleiding bespelen van instrumenten en dit alles in een vriendschappelijke, aangename sfeer. En als product hieruit, vervolgens het naar buiten brengen van deze muziek.’

 

Een orkest heeft uiteraard een dirigent nodig.  Als eerste stond Kristien Conings voor het orkest. Daarna hebben achtereenvolgend Henk Tiebosch, Emmy Gysels en Julien Hens het stokje overgenomen. Sinds eind 2023 staat Frizzante onder leiding van Jolien Weckx.

 

De naam Frizzante - sprankelend, bruisend in het Italiaans - werd door de leden gekozen omdat ze als jong sprankelend geweld, ‘de accordeon’ in de huidige tijd, alle eer wilden aandoen. Ze wilden aantonen dat ze meer in hun mars hadden dan alleen de traditionele meezingers waar de accordeon bij het grote publiek voor gekend was.

 

Tot op heden houden we deze bruisende spirit in ons orkest aan en dat proberen we over te brengen op het publiek tijdens onze concerten.  Zo gaan we van licht klassieke muziek via filmmuziek vlekkeloos over op pop, traditionele en retro muziek. Onze vaste sopraanzangeres Inge Clerix geeft ons repertoire nog een extra cachet.

relevante websites :


Gemeente Lommel


Vlamo Limburg